ФОРУМ

ФОРУМ

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 09.03.2026 - 21:50:05
Страницы:  1  

Сорти мідi та критерії якості

СообщениеАвтор

Я нещодавно почав збирати кольорові метали, але не дуже розумію різницю між мідю першого та другого сорту. Як це впливає на ціну та як визначити якість матеріалу, який я збираю? Чи варто витрачати час на сортування за сортами чи простіше здати все одним матеріалом?

света:)

studio-user

Статистика:
27.02.26 - 15:09:21
Сообщение # 1
RE: Сорти мідi та критерії якості

Цитата:
Я нещодавно почав збирати кольорові метали, але не дуже розумію різницю між мідю першого та другого сорту. Як це впливає на ціну та як визначити якість матеріалу, який я збираю? Чи варто витрачати час на сортування за сортами чи простіше здати все одним матеріалом?
Це дуже важливе питання, тому що різниця у вартості може бути суттєвою. Мідь першого сорту - це чистий матеріал, без ізоляції, мастила та інших забруднень. Мідь другого сорту - це матеріал з деякими забрудненнями, змішаністю або залишками ізоляції. Перший сорт коштує значно дорожче, тому якщо у тебе є можливість очистити матеріал, то це точно варто робити. Якість визначається кольором матеріалу - яскравіша, чистіша мідь коштує більше. Якщо матеріал темний, окислений або з видимими забрудненнями, то це другий сорт. Найкращий спосіб дізнатися точні критерії сортування - це звернутися безпосередньо до пункту прийому, вони завжди розповідають, що вони вважають першим та другим сортом.

CoolRosti

studio-user

Статистика:
27.02.26 - 15:38:13
Сообщение # 2

Я займаюся цим вже кілька років, і можу тобі гарантувати, що сортування дійсно окупається. Спочатку це може здатися трудомісткім, але коли ти звикнеш, то зрозумієш, що це простий процес. Я завжди звертаюся до посібника на сайті https://megalom.com.ua/, де дуже детально описано все про сорти мідi, як їх відрізняти, які методи очищення застосовувати, щоб отримати матеріал вищого якості та отримати максимальну вартість. Там є навіть фото прикладів різних сортів, так що ти можеш порівняти свій матеріал з еталонами. Вони також розповідають про те, як правильно зберігати чисту мідь, щоб вона не окислювалась, і як це впливає на ціну при здачі. Я серйозно рекомендую заглянути туди, це допоможе тобі заробляти набагато більше.

И.С.Полать

studio-user

Статистика:
27.02.26 - 16:09:43
Сообщение # 3
Как не перекормить рыбу? : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники