Освітлення у довгому коридорі >>
ФОРУМ

ФОРУМ

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 20.10.2025 - 21:49:35
Страницы:  1  

Освітлення у довгому коридорі

СообщениеАвтор

Доброго вечора всім! Зайшла сюди бо не знаю до кого звернутися з таким питанням. Маємо коридор довгий і вузький, близько 8 метрів завдовжки і всього метр двадцять шириною. Там зараз одна лампочка посередині під стелею, світла катастрофічно мало, кінці коридору взагалі у напівтемряві. Гості постійно спотикаються, а я вже не кажу що макіяж перед дзеркалом при такому освітленні зробити неможливо. Стеля звичайна гіпсокартонна, є можливість щось вмонтувати. Яке рішення буде найкращим для довгого коридору? Може хтось стикався з подібною проблемою і знає як її вирішити? Дуже чекаю на пораді!

-------------------------------------

Hektor

studio-user

Статистика:
19.10.25 - 11:33:50
Сообщение # 1
RE: Освітлення у довгому коридорі

Цитата:
Доброго вечора всім! Зайшла сюди бо не знаю до кого звернутися з таким питанням. Маємо коридор довгий і вузький, близько 8 метрів завдовжки і всього метр двадцять шириною. Там зараз одна лампочка посередині під стелею, світла катастрофічно мало, кінці коридору взагалі у напівтемряві. Гості постійно спотикаються, а я вже не кажу що макіяж перед дзеркалом при такому освітленні зробити неможливо. Стеля звичайна гіпсокартонна, є можливість щось вмонтувати. Яке рішення буде найкращим для довгого коридору? Може хтось стикався з подібною проблемою і знає як її вирішити? Дуже чекаю на пораді!
Знаю про що ти говориш, у мене була така сама біда! Довгі коридори - це класична проблема багатьох квартир. Найкраще рішення для такого випадку - це розмістити світильники по всій довжині коридору з рівними інтервалами. Якщо у тебе 8 метрів, то оптимально буде 4-5 світильників розташованих приблизно через кожні 1.5-2 метри. Це дасть рівномірне освітлення без темних зон. Оскільки коридор вузький, не потрібні потужні світильники, підійдуть компактні точкові або невеликі накладні. Ще варіант який зараз популярний - це LED панелі, вони дають м'яке розсіяне світло і виглядають сучасно. Також можна розглянути настінні світильники - бра, розташовані вздовж стін, вони візуально розширять простір і додадуть затишку. Якщо є дзеркало в коридорі, обов'язково зроби окрему підсвітку біля нього, це дуже зручно. Можна комбінувати - стельові для загального освітлення плюс один-два бра для акцентів.

architector.dp.ua - Все о ремонте и строительстве. Готовы помочь сделать ваш дом уютным. Производим строительные, ремонтные и отделочные работы. 0997612767

krox

studio-user

Статистика:
19.10.25 - 12:01:34
Сообщение # 2

Можу розповісти як ми вирішили цю проблему у себе. Коридор теж довгий був, метрів сім з хвостиком, стеля гіпсокартонна. Спочатку хотіли просто додати ще пару лампочок, але електрик порадив зробити нормально. В результаті встановили шість точкових світильників вздовж всього коридору - три з одного боку і три з другого, в шаховому порядку. Таке розміщення дає дуже рівномірне світло без різких тіней. Додатково повісили два настінних світильника біля дзеркала для створення комфортної зони. Всі світильники підбирали https://plafon.kiev.ua/svitylnyky-dlia-steli/ щоб були однакового стилю і гармонійно виглядали разом. Взяли світлодіодні з теплим білим світлом, воно не таке різке і створює приємну атмосферу. Що дуже зручно вийшло - зробили два вимикачі: один при вході в коридор вмикає половину світильників для економії коли просто проходиш, другий вмикає все освітлення коли потрібно повне світло. Також встановили датчик руху на той випадок коли заходиш з повними руками - світло автоматично загоряється. Тепер коридор виглядає зовсім інакше, просторіше візуально і світло комфортне. Витратили близько тижня на всі роботи включно з прокладкою проводки, але воно того вартувало. Ще один момент який ми врахували - світильники спрямували не тільки вниз, а трохи під кутом до стін, це додає об'єму і простір не здається таким тунельним. Якщо будуть питання по деталях - пиши, поділюся досвідом!

elenabush

studio-user

Статистика:
19.10.25 - 12:44:20
Сообщение # 3
ремонт под ключ в Броварах от NSDGroup : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Нажмите на точку возле имени для обращения к участнику

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники